Tips: voorkom diefstal ski’s tijdens wintersport!

Je wintersportvakantie is eindelijk aangebroken. Een paar lessen achter de rug om er weer in te komen. Na die lange reis sta je te popelen om de piste weer op te gaan. Een lekkere afdaling, een kostelijke lunch in het zonnetje, heerlijk! Hoe vervelend is het dan om erachter te komen dat je ski’s weg zijn!

De Nederlandse Ski Vereniging waarschuwt ervoor dat skisullen steeds vaker worden gestolen. Vooral de ski’s in rekken bij restaurants of de après-ski zijn erg gewild.

Tip: Mix de paren

Een tip die nog altijd werkt volgens de Oostenrijkse politie: ‘Verwissel een ski met een paar van een vriend of vriendin en zet ze uit elkaar weg. Dieven nemen niet de tijd om de paren weer bij elkaar te zoeken.’

Check vooraf je reisverzekering

We adviseren je, voordat je op reis gaat, om je reisverzekering op de verzekerde bedragen voor ski's (of sportuitrusting in het algemeen) te controleren. Er gelden namelijk gemaximeerde bedragen voor deze items, of soms worden aanvullende voorwaarden gesteld bij diefstaldekking. Weet je niet zeker waar je op moet letten, dan helpen we je er graag bij.