Interview met Peter en Monique Rompa over stimuleringsmaatregel

Peter Rompa en zijn vrouw Monique gingen op zoek naar een andere woning, maar waren helemaal niet bezig met energiebesparende maatregelen. Hun hypotheekadviseur Pim Bolleman wees hen op de stimuleringsmaatregel. Een mooie kans en leuke voordelen, vonden ze.

Toen Peter en Monique de balans opmaakten voor hun oude woning, was de keuze snel gemaakt om een nieuwere woning te kopen. “We wisten dat er voor ons oude huis uit 1966 kosten aan zaten te komen. De isolatie was niet optimaal en daarom wilden we graag een jongere woning. De rente stond laag en het leek ons een goed moment om op zoek te gaan,” vertelt Peter. Ze vonden hun droomwoning en wilden de financiering regelen.

Extra lenen voor zonnepanelen

“Tijdens ons gesprek met Pim Bolleman vertelde hij over de stimuleringsmaatregel en de voordelen. Voor de financiering van energiebesparende voorzieningen mag extra worden geleend. We kozen voor zonnepanelen, omdat die het beste bij onze situatie pasten. Wij hebben een bouwdepot waaruit we zonnepanelen laten plaatsen. Het levert ons een voordeel op omdat we op deze manier profiteren van de hypotheekrenteaftrek.”

Peter en Monique kwamen bij Saman & Compiet terecht toen hun zelfstandig adviseur stopte en zijn dossiers aan S&C overdroeg. “Vanaf het eerste moment voelden we er ons thuis,” vertellen ze. “We zijn ontzettend tevreden over hoe alles is gegaan. Pim heeft ons heel goed geholpen. Ook zaken die helemaal niet over de hypotheek gingen, heeft hij uitgezocht voor ons. Hij vond dat geen probleem. En je kunt altijd bellen, ook na kantoortijd. In zo’n spannende periode is dat prettig.“

Inzicht in vooruitkijken

Het koppel heeft meteen een beeld bij de slogan van Saman & Compiet. “Ze denken mee met je, zetten alles op een rijtje en gaan voor het complete plaatje. Van hypotheek tot verzekeringen. Dat noemen wij vooruitkijken. En het is fijn dat ook de nazorg goed is.” Peter en Monique bedenken ter plekke lachend ook hun eigen slogan: “Ga naar Saman & Compiet!”