top of page

Besparen en verduurzamen door oversluiten van de hypotheek

Zeker nu de hypotheekrentes weer stijgen willen veel mensen nog profiteren van de lage hypotheekrentes door hun hypotheek over te sluiten om zo hun maandlasten te verlagen.


Maar een lagere rente is niet de enige manier om de maandlasten te verlagen. Het oversluiten van de hypotheek biedt namelijk ook een kans om extra geld te lenen om het huis te verduurzamen. Door de woning te verduurzamen, kan fors worden bespaard op de energierekening. Zeker met de sterk oplopende energieprijzen.


Lagere maandlasten én geld om te verduurzamen De hypotheek oversluiten en tegelijk extra geld lenen om de woning energiezuiniger te maken. Dat betekent niet alleen minder rente betalen voor de lening, maar ook voordelig extra geld lenen om de woning te verduurzamen. Dat extra geld kan gebruikt worden voor allerlei maatregelen, van isolatie en hoogrendementsglas (HR++ glas) tot zonnepanelen of een warmtepomp. En zo verbeter je twee zaken tegelijk, tegen dezelfde notaris- en advieskosten: lagere maandlasten en extra geld om het huis energiezuiniger te maken, waardoor het energieverbruik lager wordt. En met de hoge energieprijzen is dat voor steeds meer mensen financieel interessant! Is het oversluiten van de hypotheek niet mogelijk, of door een mogelijk (te) hoge boeterente niet interessant, dan kan een verhoging van de bestaande hypotheek uitkomst bieden om toch de energiebesparende maatregelen uit te voeren. Zo profiteert men alsnog van de verduurzaming van de woning.


Voordelen van een energiezuinige woning

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. Als een woning goed geïsoleerd is, ontsnapt er geen of veel minder warmte. Dit zorgt voor een comfortabele tochtvrije woning en het is natuurlijk ook goed voor het milieu. Minder energieverbruik betekent ook een lagere energierekening en dus lagere maandlasten. Geld investeren in verduurzaming van de eigen woning is een slimme keuze, zeker nu mensen steeds meer thuiswerken en hun huis vaker moeten verwarmen. Ze verdienen de investering dan sneller terug. Bovendien levert verduurzaming ook een hoger energielabel, waardevermeerdering van de woning en een beter te verkopen woning op.


Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden over het oversluiten of aanpassen van jouw hypotheek, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als onafhankelijk advieskantoor kunnen wij vrijwel alle banken vergelijken en aanbieden. Zo kan verduurzamen mooi samengaan met besparen. Wij noemen dit Inzicht...... in vooruit kijken!Comments


bottom of page