top of page

Betalingsproblemen?

Wacht niet te lang en blijf niet onnodig met allerlei vragen zitten, maar maak het bespreekbaar.

Laat ons tijdig weten als je premies niet meer kunt betalen

Je merkt het in de supermarkt of aan de pomp. De inflatie is de afgelopen maanden hoog. En het aantal huishoudens dat het financieel moeilijk heeft, groeit sterk. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde premies van bijvoorbeeld verzekeringen niet tijdig kunnen worden betaald. Is dat bij jou het geval? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen kunnen wij misschien voorkomen dat de problemen alleen maar groter worden.


1 miljoen huishoudens met problematische schulden

Snel en sterk gestegen rentes. Inflatie en daardoor stijgende prijzen van vooral voedsel en energie leiden ertoe dat steeds meer Nederlandse huishoudens in financiële problemen belanden. De verwachting is dat het aantal huishoudens met financiële problemen kan doorstijgen naar ruim 1 miljoen.


Premies en hypotheeklasten kunnen te veel worden

Als de maandelijkse kosten harder stijgen dan het salaris kan er al zo maar een tekort ontstaan. Dat tekort kan nog groter worden in bijzondere situaties zoals:

- Werkloosheid;

- Arbeidsongeschiktheid;

- Echtscheiding;

- Relatiebreuk;

- Overlijden van de partner.


Premies van verzekeringen, de huur of de rente en aflossing voor de hypotheek vormen vaak een belangrijk deel van de vaste maandelijkse lasten. Is er gewoon te weinig geld om alle lasten te betalen? Dan kunnen deze kosten niet worden geïncasseerd. Na een paar maanden kan de schuld dan fors zijn opgelopen.


Gevolgen kunnen heel vervelend zijn

Een verzekering heb je afgesloten om financiële zekerheid te krijgen. Als er aanhoudend achterstand ontstaat in betaling van deze nota’s, kan dat tot gevolg hebben dat bij een vervelende gebeurtenis de verzekering niet meer van kracht is en bijvoorbeeld niet meer uitkeert. Ook ten aanzien van de hypotheek zal de bank op enig moment actie ondernemen als de betaling van rente en aflossing achterwege blijft.


In goed overleg zijn misschien oplossingen mogelijk

Door tijdig contact te zoeken met verzekeraars en de hypotheekverstrekker kan misschien een oplossing worden gevonden. Bijvoorbeeld doordat er tijdelijk wel rente maar geen aflossing plaatsvindt, waarbij de looptijd van de hypotheek wordt “verlengd”. Of doordat premies voor verzekeringen gespreid worden betaald. Andere oplossingen zijn ook mogelijk.


Dit is altijd maatwerk. Daarom gaan wij graag samen met jou in gesprek en op zoek naar een oplossing die haalbaar is.


Dit hele traject begint echter met dat ene telefoontje of mailtje van jou, met als kernvraag: “Kun je mij helpen?”. Dat is precies wat wij graag doen! Wij noemen dit "Inzicht .... in vooruit kijken".

Comments


bottom of page