top of page

Certificaat erkend adviseur duurzaam wonen binnen!

Eind december heeft onze hypotheekadviseur Cindy de opleiding Erkend Adviseur Duurzaam Wonen afgerond en daarmee bijbehorend certificaat behaald. Duurzaamheid en energiebesparing zijn de komende jaren belangrijke thema’s voor huizenbezitters en huizenkopers. Negen op de tien volwassen Nederlanders gaven in 2017 aan enigszins of heel bewust bezig te zijn met het eigen energiegebruik. In dit artikel vertelt Cindy over duurzaamheid en over wat ze heeft geleerd tijdens de opleiding.

‘Het afgelopen jaar zagen we dat het aantal huizenkopers dat energiebesparende maatregelen treft bij de aankoop van een woning gestegen is van 4 naar 11%, al dan niet met behulp van subsidies en extra financieringsmogelijkheden. Als financieel adviseur is er een belangrijke rol weg gelegd voor een eerlijk en gedegen advies over het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen aan de eigen woning en de financiële gevolgen. Tijdens de opleiding heb ik geleerd waarom verduurzaming van de eigen woning noodzakelijk is, welke technische mogelijkheden er zijn om de woning te verduurzamen en welke financiële gevolgen dit voor de klant heeft.

Het hypotheekgesprek is hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken

Door het volgen van de opleiding heb ik kennisgenomen van praktische tips en voorbeelden. Deze tips en voorbeelden kunnen van toegevoegde waarde zijn in mijn advies naar de klanten toe op het gebied van verduurzaming van de eigen woningen. Dit zodat we klanten nog beter kunnen adviseren op dit vlak. Het hypotheekgesprek is namelijk hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken. De huizenkoper van vandaag woont gemiddeld 15 jaar in zijn huis. Goede advisering rond verduurzaming bij het afsluiten én tijdens de looptijd van een hypotheek is daarom van groot belang. Wat we merken in de praktijk is dat veel consumenten met tal van vragen zitten rond verduurzaming. Wij als adviseur kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse woningmarkt.

De opleiding heeft mijn kennis over verduurzaming van woningen vergroot en maakt mij een nog professionelere gesprekspartner voor onze hypotheekklanten. Door de financiële mogelijkheden binnen de hypotheekverstrekking te benutten, kunnen onze klanten de energiemaatregelen financieren bovenop de aankoopsom van de woning.


84 miljoen voor subsidieregeling isoleren woningen!

Ben je aan het overwegen om je woning te verduurzamen? Sinds september 2019 is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) weer definitief opengesteld. Met de regeling kunnen mensen subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning, zoals vloer- of gevelisolatie en hoogrendementsglas. Per woning is het mogelijk om tot €10.000 subsidie te krijgen. De regeling loopt tot en met december 2020 met als subsidieplafond 84 miljoen euro. Daarna blijft er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen door een verbreding van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (IDSE).


Hoe ik de toekomst voor me zie…

In de toekomst leven we in circulaire, modulaire en energie neutrale woningen. De huizen hebben behalve zonnepanelen en warmtepompen diverse smartapparaten. De huizen communiceren met de bewoners en helpen hen duurzamer te leven. In de toekomst wekt ieder huis volop zijn eigen duurzame energie op en dat is belangrijk want duurzame woningen zijn beter voor het milieu dan traditionele bouw. Het bespaart namelijk grondstoffen, de woningen zijn energiezuiniger in gebruik en vaak ook gezonder voor bewoners en gebruikers.

Zelf woon ik momenteel in een (nieuwbouw) huis dat voorzien is van zonnepanelen, maar ik ben er zeker van in de toekomst nog te verhuizen naar een energieneutrale woning. In de wijk waar wij wonen, Othene Zuid te Terneuzen, zijn er al menig woning energie neutraal gebouwd en worden er nog tal gerealiseerd.’Meer weten?

Ben je naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan contact met me op. Ik ga graag met je in gesprek!

  • Cindy Allonsius

  • cindy@saman-compiet.nl

  • 0115-  563072

Saman & Compiet. Inzicht…….. in vooruit kijken!

Comments


bottom of page