top of page

De 5 beste bestemmingen voor je vakantiegeld


De maanden mei en juni zijn traditioneel gezien de tijd voor het vakantiegeld. Dit jaarlijkse, welkome, extraatje is zoals de naam al verklapt, bedoeld voor een welverdiende vakantie. Net als je vakantiedagen heb je hier wettelijk recht op. Niet iedere Nederlander gebruikt het vakantiegeld ook daadwerkelijk om erop uit te gaan. Wat zijn andere goede bestemmingen? (bron: Semmie)


1. Het afbetalen van schulden en betalingsachterstanden

Uit een onderzoek van accountants- en adviesbureau PwC en retailexperts Q&A blijkt dat 13 procent van de Nederlanders het vakantiegeld gebruikt om schulden af te lossen. Dat is veel minder leuk dan een vakantie, maar wel het meeste verstandige. Hoe langer je immers wacht met aflossen, hoe meer rente je moet betalen over het openstaande bedrag.

 

2. Een storting op de spaarrekening

De financiële extra kan ingezet worden om naar een financieel doel op korte termijn toe te werken, zoals een auto, lange reis of verbouwing. Wanneer je dit doel binnen vijf jaar wilt behalen, is de spaarrekening een goede bestemming.

 

3. Een extra storting op de beleggingsrekening

Wil je echter werken aan je algehele vermogensgroei, of heb je een financieel doel voor de lange termijn, zoals je pensioen, een vakantiehuis of een financiële voorsprong voor je kinderen? Dan is een extra storting op je beleggingsrekening ook een goede bestemming voor je vakantiegeld.

 

4. Het afvinken van een financieel doel

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je met behulp van het vakantiegeld al een financieel doel kunt afvinken. Dat kan van alles zijn; van het opknappen van je tuin waar je vervolgens de hele zomer van kunt genieten, of een nieuwe laptop die je met behulp van een speciale vakantiegeld-deal van een grote elektronicaketen kunt kopen.

 

5. Een investering in jezelf

Het vakantiegeld is in de wet vastgelegd, omdat het belangrijk is om rust te nemen voor je mentale en fysieke gezondheid. Een goede bestemming voor de financiële extra is dan ook een investering in jezelf, zoals een sportschoolabonnement, een dag naar de spa, nieuwe hardloopschoenen of een dagje uit.


Denk goed na wat je met jouw vakantiegeld wilt doen. Wil je werken aan een algehele vermogensgroei op langere termijn of overweeg je te gaan beleggen? Neem dan zeker contact met ons op, want we hebben een goed advies voor je.


Nadenken over je toekomst, wij noemen dat "Inzicht..... in vooruit kijken!"


Comments


bottom of page